Archive for Eylül, 2007

Pavarotti gözlerini yumdu

Operadan felan hiç anlamam. Hiç bir zamanda ilgi duymadım, merakta etmedim. Ama nedense çocukluğumuzdan beri güçlü ses benzetmesi yapmak istediğimizde ilk aklıma gelen isimi Pavarotti idi.
Sanki bir akrabamızın, arkadaşımızın ismini söyler gibi ismini söylerdik.

Bu tarz ismi ile yaptığı iş özdeşmiş kişilerin nedense öleceğini hiç düşünemiyorum. Sanki ben yaşadıkça onlarda sürekli var olacakmış hissine kapılırım. Taa ki vefat haberlerini görene, okuyana kadar. 🙁

İşte benim hiç vefat etmeyecek birisi sandığım Pavarotti ‘de vefat etmiş.
Hayatı ile ilgili detaylı bilgiler için buraya bakabilirsiniz.

pavarotti

Testere serisine devam…

Testere (SAW) filminin ilk izlediğim dumur halini halen hatırlıyorum. Bir film bu kadar mı seyircisini ters köşeye yatırır.? İlkinin tadını diğerlerinde tam olarak alamasamda, filmin tüm serileri gerçekten başarılı bir senoryaya sahipti.

Şimdi serinin 4 ncüsü çekilmiş ve 26 Ekim’de vizyonda olacakmış. Internetten öğrendiğim kadarı ile seri 4 ten sonrada 5-6 diye devam edecekmiş.
Umarım tekrar bize ilk filmindeki kült yapıyı yaşatır. Sabırsızlık ile bekliyorum.

testere

(Devami icin TIKLA)

WordPress’e Kapatma Cezası !

Ya bu nasil iştir anlamadım gitti. Internet özgürlük diyoruz ama herşeyide kısıtlamaya bayılan bir milletiz. Geçen aylarda ki YouTube komedisinden sonra bu kez de WordPress.Com ‘a olan Turkiye çıkışlı erişimler Fatih 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2007/195 nolu kararı gereği 17 Ağustos 2007 tarihi itibariyle engellenmiş.

Şu anda benim de yararlandığım ve bu sitenin de tasarımının üzerinde çalıştığı bir yazılımı neden engellersin ki be adam ?

Wordpress Kapama

Konu ile ilgili IlyasArslan ‘ın yazısı ;

Uygulandıktan hemen sonra konuyla ilgili yazı da yazdığım Türkiye’deki YouTube sansürü üzerinden 5 aydan fazla süre geçti. İnternet değişti, dünya değişti, insanlar değişti ama Türkiye değişmemiş: İnternetin geleceğine yön veren bir başka oluşuma daha, Türkiye’den erişim engellendi.

Sansürün kurumsallaşması Türkiye’yi seven herkesi üzmeli. Ama sansürcülerin bu kadar cüretkar olması ve tüm dünyadaki itibarımızın ayaklar altına alınması; ne (Devami icin TIKLA)