Musallat

Filmin ismi bile tırsmak için yeterli aslında. Bugün vizyona giren bir türk filmi. Eşimle izlemeyi çok iserdim ama, kendisi tırstığı için mecbur sinemaya tek başıma gitmek zorunda kaldım. Millet olarak fazla tırsak olduğumuz için olsa gerek saolunun 3 te 1 i anca dolu idi. Bu arada Kanyon AVM de bulunan CineBonus gerçekten harika dizayn edilmiş. Süper bir kafeteryası, rahat koltuklara sahip. Sinema salonu çok büyük olmasada tatminkar. Filme geri dönecek olur isem, Türkiye’de son zamanlarda olan sinema atağı hızla sürüyor bes belli. Sürekli yeni çıkan Türk filmleri takdire şayan durumdalar. İnşallah daha da gelişerek ve daha iyi işler çıkararak devam eder.

Afişi bile tırsmaya yeter 🙂
Musallat


Filmin fragmanından aslında konusu anlaşılabiliyor. Dünya ötesinden gelen varlıklar ile insanın karşı karşıya kalması konu ediliyor. Ateşten yaratılanlar ile, topraktan yaratılanlar arasında desem daha doğru olacak sanırım. Oyuncuları açıkçası pek tanımıyorum. ama başarılı sayılabilecek bir performans sergilemişler. Türk filmi zaten yeni yeni ayaklanırken korku temalı bir filmin bu denli iddalı olması gerçekten şaşırtıcı idi. Film gerçekten hiç ummadığınız anlarda sizi koltuğunuzdan zıplatabiliyor. İlk yarısı fazla bir atraksiyon içermese de ikinci seansta konuyu iyice anlamaya ve tırsmaya başlıyorsunuz. Filmde son teknolojiler kullanılmış. Efektler felan gayet güzel ve başarılı.
Sinema da ki ses düzeninden mi bilemem ama sesler ve efektler süperdi.

Filmin ana konusu dünya dışından olan varlığın, dünyada aşk yaşamaya çalışması teması üzerine kurulmuş.

Sırası gelmişken, yahu bizler ne zaman öğreneceğiz sinemada film izlemeyi. Adam ön koltuğa ayaklarını uzatıyor, o da yetmiyormuş gibi yanında ki arkadaşı ile vırvır konuşup duruyor. Dayanamadım ikaz etmek zorunda kaldım. İyi de hangi biri ile baş edeceğim ki, ablanın teki ise açmış telefonunu mal siparişi veren müşterisi ile tartışıyor, bir diğeri cepten arkadaşını arayıp 15 dk. sonra çıkıyorum şurada buluşalım diyor. Hey Allah’ım sen bize akıl ve “kültür” nasip eyle. Medeniyet kolay anlaşılan bir şey değil, kızmamak lazım aslında bu evrimini tamamlamamış insan suretlerine.

Korku, gerilim filmi sevenler gidip izleyebilir. Tırsanlar yalnız gitmesin, hele hele evde felan sakın tek başına izlemesin. 6 ay uykusuz kalmasınlar sonra 🙂

Yorum

  1. Kasım 19th, 2007 | 21:29

    2 gün önce fragmanını izlemem bile rüyama girmesine yetti. Ben de korku filmi izlemek istiyorum ama artık yaaaaa…:(
    Ama çok korkuyorumm.
    Fakaaatt böylee kadavralı, kesmeli biçmeli filmin kralı olsa beni korkutamazz..Cok keyifli onları izlemek..
    testere 4 mesela inanılmaz güzeldi 5’i dört gözle bekliyorumm :):):)