M.E.B Onaylı Eğitmen

Motosikleti sadece keyif araci olmaktan çıkarıp, çevremde bu işle uğraşan yeni sürücüler yada tecrübesiz sürücülere bir nebze olsun faydam dokunabilmesi adına yasal olarak TC sınırları içerisinde eğitim verebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı’nın açmış olduğu “Direksiyon Eğitimi Öğreticileri” serfikasına başvurdum.

Adı eğitim olmasına rağmen M.E.B ‘lığını vermiş olduğu eğitmen eğitimi dersleri tam bir fiyasko idi. Buradan eğitim alıpta insanlara bir şeyler öğretmek adına EĞİTMEN sıfatı ile ortalıkta dolaşan insanların olduğunu bilmek bende korkuya ve endişeye neden oldu. Herşeyin başı EĞİTİM diye basbas

bağıran yetkililerimiz eğitim sistemini bu şekilde düzelteceklerine inanyorlar ise çok yazık.

Eğitmen’in eğitimli olması gerekiyor ki, kursiyerlere bir şeyler aktarabilsin.

Uzun lafın kısası ; Yasal olarak bir şeyler öğretmek için 15 gunluk bu kursa katılıp sınavdan geçer not almak gerekiyordu. Bende gerekli kurallara uyup sertifikamı aldım.

Yorum

  1. Atılay Kurtoğlu
    Ağustos 19th, 2007 | 13:30

    Aşkın abi öncelikle tekar hayırlı olsun…

    Yazdıkların çok doğru…önemli olan gerçekten eğitim verebilecek seviyedeki insanların bu işi yapması.
    Sizler gibi bu işin ciddiyetini bilen kişilerin sadece “görüntüde” kalan bu sertifikayı alması sadece yasal olarak bu eğitimleri vermesi için bir gereklilik sonuçta. Sİzler gibi düşünüp bu işe gönül verecek kişiler arttıkça eğitim kalitesi de artacak bu işi bilmeyenler zaten kaybolup gidecektir.

    Öncelikle insanın kendisine sonra da çevresine saygısı olmalı ve bu işi yapacak seviyeye kendisini getirmesi gerekli.Umarım eğitimsiz eğitmenler en kısa zamanda kendilerini geliştirir ve eğitim almak isteyenler gerçekten bu işi yapabilecek kişilere yönlendirilir…

    Bu konudaki hassasiyetin ve artık bir eğitimci olarak motosiklet camiasına hizmet edecek olmandan dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.

  2. Ağustos 27th, 2007 | 04:03

    egitim sart… diyoruz ama ismini veremeyecegim motor ileri sürüs kursu var ..ve nasıl bir egitim veriyorlarsa ordan kim egitim aldıysa hep pertcan oluyor .. yani senin dedigin konuya geliyor olay egitmen sıfatı alıp yeni bir arkadasımızı kardesimizi yanlıs yönlendirip mayın gibi sokaga salıyorlar cok yanlıs sana bu konuda katılıyorum insan düsündükce ürperiyor………

  3. Ekim 4th, 2007 | 22:42

    Merhaba Aşkın öncelikle hayırlı olsun bende aynı eğitime katıldım ve “Bayrak şiirinin şairinin kim oldupunu”öğrenmemin eğitim konusunda ne faydası olacak anlamadım .
    Neyse en azından ADAC sertifikam ile yola devam maksat Türkiyede de resmi bir şekilde bu işi yürütmek zaten sınavdan kalan oldu mu bilmiyorum 😀

  4. Aralık 6th, 2007 | 20:48

    Erkal, hakısın. maksat resmi prosedure uymak. Yoksa verilen eğitiminne olduğunu hepimiz biliyoruz. ADAC için bende kolları sıvadım zaten.

    tesekkurler yorumun icin.

    saygilar,